Logo Sport Xperience
Coronavirus update  

Coronavirus update

 Update 15-10-2020

Op 14-okt zijn door de Overheid o.a op het gebied van Sport, nieuwe maatregelen genomen om het Corona virus onder controle te krijgen. Het goede nieuws is dat we door mogen gaan met onze buiten activiteiten. Wij respecteren de opgelegde spelregels en zullen de opzet van de trainingen hierop aanpassen. De voorgeschreven spelregels zijn:
– Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
– Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten in een groepje.
– Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur).
– Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
+ de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
+ er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
+ zij niet mengen.

Deze spelregels zijn ook terug te vinden op de site van de Rijksoverheid.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Daarnaast brengen wij het aantal deelnemers per les tijdelijk terug naar 12 deelnemers.

Team Sport Xperience
 

Update 01-06-2020
Vanaf 1-juni gaan we weer terug naar maximaal 24 deelnemers per les. We volgen en respecteren uiteraard nog steeds de RIVM richtlijnen. Ook starten we weer langzaam op met het gebruik van materialen in de bootcamp lessen en zullen ervoor zorgen dat deze voor iedere les netjes schoongemaakt zijn.

We zien jullie graag weer in een van onze bootcamp lessen.

Team Sport Xperience
 

Update 08-05-2020
Met de versoepeling van de Corona maatregelen mogen we vanaf maandag 11 mei de buitentrainingen weer oppakken. Het rooster is inmiddels weer geactiveerd. Wij hebben er weer super veel zin in en zien jullie graag weer in een van onze lessen. De indoortrainingen blijven tot minimaal 1-sept 2020 gecancelled.

Met sportieve groet,

Team Sport Xperience
 

Update 18-04-2020

Na diverse probleemloze controles in de afgelopen periode hebben we afgelopen zaterdag 18-04 nog een controle gehad van Toezicht. Waar het tot nu toe geen probleem is geweest, omdat we een toezegging hadden dat we met onze aangepaste regels de buiten bootcamp wel door mochten laten gaan, blijkt dat dit toch niet gewenst is tenzij we een schriftelijke ontheffing hebben vanuit de veiligheidsregio.We zullen in overleg gaan met de mensen van de veiligheidsregio met een uitleg en toelichting van onze aangepaste regels t.b.v buiten sporten en de 1,5 meter maatschappij. Tot die tijd zijn we (helaas) genoodzaakt om ook de buitenactiviteiten te staken.  Hou het rooster en onze site in de gaten voor meer informatie. We vragen hiervoor jullie begrip

Met sportieve groet,

Team Sport Xperience

 

Update 31-03-2020

Met de opgelegde/ verlengde maatregelen vanuit de overheid, welke als doel hebben om het virus overdracht te vertragen, hebben wij als Sport Xperience besloten om de indoor activiteiten in ieder geval tot 28 april 2020 te annuleren. Er worden tot nader bericht dus geen lessen gegeven in onze Sport Studio. Hiermee geven we gehoor aan de oproep van de Rijksoverheid en draagt ook Sport Xperience haar steentje bij.

Doordat we op onze buiten locaties alle ruimte hebben, kunnen we de verplichte minimum afstand van 1,5 mtr van elkaar, goed handhaven. Daarnaast heeft Sport Xperience haar trainingsmethodiek zodanig aangepast, dat iedereen netjes op minimaal 1.5 mtr afstand van elkaar zijn/ haar oefeningen kan uitvoeren. Hieronder de aangepaste regels die we gezamenlijk moeten respecteren om het buiten sporten toch mogelijk te maken:

  • Er wordt getraind in een afgebakende zone per deelnemer, waarbij de minimale afstand tot elkaar 1.5 mtr bedraagt;
  • Er wordt geen parcours gelopen om de 1,5 mtr afstand beter te kunnen borgen;
  • Kleinere groepen, max 12 deelnemers;
  • Geen fysiek contact gedurende de trainingen (geen buddy oefeningen);
  • Geen gebruik van materialen tijdens de trainingen;
  • Indien je een lichte verkoudheid hebt, een hoestje of koorts, sla dan een keer over.

 

Ondanks deze beperkingen kan Sport Xperience, nog steeds, een uitdagend en gevarieerd “Ik Sport Verantwoord” bootcamp programma neerzetten. Sport Xperience zal, onder genoemde strikte voorwaarden, haar buiten lessen door laten gaan. Het sporten draagt uiteindelijk bij aan een stuk ontspanning in deze hectische tijd en zorgt ook voor de opbouw van een gezonde weerstand. Een bijzondere tijd, vraagt om bijzondere aanpassingen.

Mocht door verdere ontwikkelingen toch beperkingen worden opgelegd, of zelfs in het geheel verboden worden, zullen wij jullie hier uiteraard van op de hoogte houden.

Team Sport Xperience