Logo Sport Xperience
Bootcamp  

Bootcamp

Bootcamp is een outdoor fitness-training in groepsverband. Hierbij wordt onder begeleiding van een gecertificeerde Bootcamp Instructeur zowel je conditie als je kracht in zeer korte tijd verbeterd. Een breed scala aan oefeningen en diverse trainingsmethodieken worden gebruikt om de deelnemers in korte tijd weer in conditie te brengen. Denk hierbij aan cardio-training, push ups, sit-ups, groepsoefeningen en nog veel meer uitdagende maar vooral ook leuke trainingsvormen. Kortom, je bent lekker buiten aan het trainen en de volledige omgeving (natuur) word door je instructeur tot instant sportschool gebombardeerd.

IMG_0498Nu klinkt “Bootcamp” als vreselijk afzien
Anders dan de naam “Bootcamp”, doet vermoeden hoef je niet bang te zijn dat de instructeurs je onverantwoorde oefeningen laat uitvoeren.  Wel leuke effectieve work-outs in groepsverband, waardoor je stiekem toch lekker aan het trainen bent en je conditie snel verbetert. Wist je dat (vooral buiten) sporten een enorme energie boost geeft aan je dag ?


Is Bootcamp wel geschikt voor mij?

Een Bootcamp van Sport Xperience is geschikt voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren of (verantwoord!) gewicht wil verliezen.

IMG_6340

De les is helaas niet geschikt voor mensen met gewrichtsklachten, overgewicht en zwangere vrouwen. Dit omdat elke Bootcamp opnieuw gericht is op een maximaal resultaat. Hierdoor kunnen de trainingen nog wel eens intensief zijn en veiligheid staat bij ons uiteraard voorop. Bij twijfel niet aarzelen om, bij je instructeur naar advies te vragen. Hij staat je graag te woord. Een mailtje sturen met je vragen of suggesties kan natuurlijk ook altijd. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Wij staan altijd klaar met een persoonlijk advies.

Wat kun je als resultaat verwachten van een les?IMG_4945

  • Vermindering van je gewicht en vetpercentage
  • Verbetering van je conditie
  • Verleggen van je grenzen
  • Verbetering van je doorzettingsvermogen

Starten met Bootcamp begint hier. Je verbetert je conditie en valt af.

Door middel van leuke kracht opbouwende oefeningen en spelvormen die je individueel en in teamverband uitvoert zul je snel resultaat boeken. Je wordt sterker, je conditie verbetert én doordat je vetverbranding wordt gestimuleerd ga je afvallen

Het sporten in een groep is gezellig, super motiverend

Je bouwt individueel en in teamverband aan je conditie door intervaltraining, spierversterkende oefeningen en spelvormen. Je krijgt meer conditie, kracht, souplesse en explosiviteit. Zo bereik je snel resultaat, of je doel nu meer kracht is, een betere conditie of een paar kilo’s afvallen.

IMG_5314

Bootcamp is een full body workout dat bestaat uit een combinatie van hardlopen, krachtoefeningen en intervaltraining, waarbij iedere training altijd weer anders is.

  • Tijdens een Bootcamp training maak je gebruik van alles wat je in de buitenlucht tegenkomt. Denk hierbij aan bankjes, trappen of klimrekken of ieder ander obstakel. Je voert hier niet alleen oefeningen uit met je eigen lichaamsgewicht, maar ook met het lichaamsgewicht van je teamgenoten.
  • Maar vooral een uur lang lekker bezig zijn in een leuke groep!